Sointu

Kuunkajon Leirinuotion Loiste "Sointu"

Syntynyt: 16.9.2014

Sukupuoli: Narttu

Väri: Musta vaalein merkein

Rekisteri: FI49789/14

Isä: Stablehills Caribe FI16347/11

Emä: Sagaberran Leirivalkea FI29272/11

Kasvattaja: Miia Tynkkynen, Kokkola

Omistaja: Leena Rautiainen, Palokka

Haltija: Pia Kähkönen ja Marko Pekkarinen, Kokkola

-----------------------------------------------------------------------------

Terveys

Silmät ok (10.03.2017)

  • Polvet 0/0
  • Kyynärnivel 0/0
  • Lonkat A/A
  • Pompentauti GSD II (a) terve vanhempien tulosten perusteella
  • prcd-PRA genotyyppi B (kantaja)
  • DM (Degeneratiivinen Myleopatia, etenevä selkäydinrappeuma), terve

------------------------------------------------------------------------------

Sointu oman ihmisensä Pian kertomana: "Sointu on todella omapäinen ja omaneduntavoittelija, mutta silti erittäin ihmisläheinen ja tykkää kaikista rapsuttelijoista riippumatta tunteeko vai ei. Kotona täysi sohvaperuna, kodin ulkopuolella erittäin aktiivinen ja reipas. Tekee herkkujen vuoksi mitä tahansa ja siten älyttömän oppimiskykyinen ja -haluinen. Ilman herkkuja saattaa totella mutta todennäköisesti jättää tekemättä. Rakastaa yli kaiken etsiä oli sitten haju, kadonneet avaimet tai rakas ihminen. Ja tulee niin onnelliseksi kun kehutaan löytämisestä eikä edes kaipaa aina silloin herkkuja!

Toisista koirista sointu tykkää paljon, mutta esimerkiksi treeneissä muista koirista ei alun innostuksen jälkeen ole häiriötä. Tulee toimeen erilaisten koirien kanssa, mutta erityisesti rakastaa pieniä koiria. Soinnun paras kaveri on parsonrusseli ja sitä kautta kaikki pienet vaaleat koirat on niiiiin mahtavia, että jokaista pitäisi päästä morjestamaan.
Kaiken kaikkiaan täydellinen perhe ja harrastekoira."


Sointu Suomen Kennelliiton jalostustietojärjestelmässä:


Näyttelyarvostelut

27.8.2016 Kalajoki RN Tuomari Tanya Ahlman-Stocmari NUO T

"Hyvänkokoinen narttu jonka yleisvaikutelmaan toivoisin enemmän rodunomaisia yksityiskohtia erityisesti pään ja ilmeen, samoin karvapeitteen suhteen.  Hyvä purenta. Hyvä eturinta. Ei saa saada lisää massaa runkoon. Hyvä käytös. Lyhyt häntä. Liikkuu kovin kinnerahtaasti takaa, samoin eturaajojen liikkeen tulisi olla yhdenmukaisempi."


23.05.2015 Kaustinen RN Tuomari: Ambjörn Lindqvist, Ruotsi PEK1

"Goda proportioner. Ännu smal i skallen. Ganska kraftig underkäke. Ljusa ögon. Kort hals. Stark rygg och länd. Kraftigt anfallande kors. Korrekt buren svans. Ännu mycket smal i bröstkorgen. Något öppna vinklar. Rör sig med korta steg bak. Utmärkt pälskvalitet för åldern. Mycket trevligt temperament."