Tietoa meistä


Kennel Lovinoidan taustalla häärään minä, Leena, kolmekymppinen asiakaspalvelupäällikkö Jyväskylän Palokasta. Kotoa löytyy myös mies, kaksi lasta ja tottakai koirat. 

Minulla on koko ikäni ollut jos jonkinlaista eläintä ja jo ala-asteikäisenä harrastin mm. kanien kasvattamista. Kuten monet pikkutytöt yleensä, minäkin vinguin omaa koiraa pitkän aikaa, kunnes sain ensimmäisen koirani, Novan, vuonna 1997. Minulla ei ollut osaa eikä arpaa rodun valinnassa, mutta suuri kiitos äidilleni, jonka valinta oli juuri lapinporokoira. Tuon koiran kanssa käytännössä kasvettiin yhdessä ja koulutin koiran täysin itsenäisesti, mikä on jo paljon reilu 10-vuotiaalta. Luonnollisesti virheiltä ei tuolla taipaleella vältytty, mutta jokaisesta vastoinkäymisestä on otettu opiksi. Samalla alkoi pitkä taival rotuun tutustuen ja rodun historiaa opiskellen. Kaksi vuosikymmentä rodun parissa on nyt siis täynnä. Akitat ovat minulle varsin tuore tuttavuus, mutta rotu on kieltämättä vienyt mennessään ja valloittanut minut täydellisesti. 

Kasvatusperiaatteeni

Kasvatan lapinporokoiria ja akitoja hyvin pienimuotoisesti, tällä hetkellä lähinnä sijoituskoirien voimin. Kotona pyrin pitämään oman koiralukumäärän pienenä, jotta omat resurssit riittävät koirien hyvinvoinnin varmistamiseen kaiken muun elämän ohella. Koiramme eivät asu kennel-olosuhteissa, vaan ovat täysin perheenjäseniä ja mukana kaikessa arjen toiminnassa. 

Kasvatttamisessa minulle on ensisijaisen tärkeää koiran terveys ja luonne, sekä rotumääritelmän mukainen ulkomuoto. Nimen edessä olevien tittelien määrällä ei ole minulle merkitystä, kunhan suunniteltu yhdistelmä on toisilleen kaikin puolin sopiva. Tarkoituksenani on tuottaa mahdollisimman rodunmukaisia, terveitä yksilöitä ja yhdistelmät pyrin valitsemaan huolella. 

  • Kasvattajasitoumuksen olen allekirjoittanut 2011 (uusittu sitoumus allekirjoitettu 2022).
  • Kennelnimi minulle on myönnetty 2016. 
  • Lappalaiskoirat Ry:n jäsen
  • Akira Ry:n jäsen
  • Kennelliitto Ry:n jäsen

Mistä juontaa juurensa kennelnimi Lovinoidan?

Rakastan pohjoista lapin luontoa, sen mytologiaa ja mystisyyttä. Lapinporokoiran juuret ovat pohjoisessa ja haluan, että kennelnimi liittyy kiinteästi saamelaisuuteen ja lappiin, siihen mistä rotukin on saanut alkunsa. Lovinoita tarkoittaa shamaania, joka saattaa irtautua omasta ruumiistaan ja esiintyä mm. eläimen tai kalan hahmossa. Shamaani nimenä on mielestäni kuitenkin niin käytetty, eikä se olisi ollut kennelnimenä edes vapaana, joten halusin jotain erilaista, lovinoita kuitenkin tarkoittaa samaa asiaa.  Kennelnimen hain, kun minulla ei vielä ollut tietoa tulevasta akita-innostuksesta, joten hain inspiraation nimeen nimenomaan lapista. 

Kasvattieni nimissä haluan kunnioittaa niiden alkuperää, oli kyseessä sitten lapinporokoira tai akita. Kennelnimi sopii hyvin myös akitalle, sillä tuossa ikivanhassa rodussa on myös omanlaistaan mystisyyttä.

Luo kotisivut ilmaiseksi!