Pentusuunnitelmat


Pentuja suunnitteilla alustavasti vuonna 2024


Katso myös pentu-info alapuolelta!


Pentu Lovinoidalta?

Pennut luovutetaan rekisteröityinä, mikrosirutettuina, useaan kertaan madotettuina, terveystarkastettuina ja sosiaalistettuina uusiin koteihin. 

Uusi omistaja saa kasvattajan maksaman vuoden jäsenyyden Lappalaiskoirat Ry:ssä tai Akita Ry:ssä.

Pyrin valitsemaan mahdollisimman tarkoin pennuille sopivat kodit tulevan omistajan kokeneisuuden ja toiveiden mukaisesti. Varsinaista varauslistaa minulla ei siis ole, vaan pyrkimyksenäni on saada oikea pentu oikeaan kotiin. Pyrin myös sijoittamaan narttuja ja uroksia pentueista. Kannattaa tiedustella sijoituskoiran mahdollisuutta, vaikka pentueita ei olisi suunnitteilla. Lisätietoa sijoitussopimuksesta alempana.

Ennen pentutiedustelua suosittelen ottamaan oma-aloitteisesti itse selvää rodusta. Kerro pentutiedustelussasi itsestäsi, millaisen kodin olet valmis pennulle tarjoamaan, sekä mitä mahdollisesti aiot tulevan koirasi kanssa harrastaa. Pelkkiin hintatiedusteluihin en vastaa. Mikäli vasta harkitset akitaa tai lapinporokoiraa, voi meille myös tulla tutustumaan koiriin, sekä keskustelemaan rodusta paikan päälle. Myöskään viestiä ei kannata epäröidä laittaa. Suosittelen tutustumaan mahdollisimman moneen rodun edustajaan, jotta saat parhaimman kuvan rodusta. 

Tulevilta omistajilta toivon avoimuutta ja yhteydenpitoa etenkin koiran terveydellisissä asioissa, mutta ilman muuta myös missä tahansa kuulumisissa, koska tällöin saan parhaan tiedon kasvatustyöni onnistumisesta. Ei kannata epäröidä olla yhteydessä niissä negatiivisissakaan asioissa. Olen kasvattieni omistajien käytettävissä 24/7.

Otan 25%:n varausmaksun pennun hinnasta varauksen vahvistuksen yhteydessä, jotta hupivarauksilta vältytään. Varausmaksu palautetaan vain jos kauppa halutaan perua pennussa ilmenneen vian vuoksi, tai jos katson peruutuksen aiheelliseksi.

Korvaan 50% kasvattini virallisista terveystarkastusmaksuista kuitteja vastaan, mikäli tutkimukset on tehty viimeistään koiran täytettyä 24kk (lonkat, kyynärät, polvet & silmät). Akitoille annan takuun AI-sairauksien varalle (jos pentu menehtyy AI-sairauteen alle 1 vuotiaana, hyvitän koko kauppasumman. Jos pentu menehtyy AI-sairauteen alle 2 vuotiaana, hyvitän puolet kauppasummasta)


Kauppahintaan sisältyy:

  • Pentupaketti (panta, hihna, leluja)
  • Tuttua penturuokaa
  • Infopaketti
  • Kasvattajan maksama vuoden jäsenyys rotuyhdistyksessä
  • Takuu AI-sairauksien varalle
  • Kasvattajan elinikäinen tuki

Sijoituskoira Lovinoidalta?

Pähkinänkuoressa sijoituskoira tarkoittaa, että koiran omistus säilyy myyjällä, kunnes sopimuksen ehdot on täytetty. Ostaja on koiran haltija siihen asti, kunnes omistusoikeus siirtyy ostajalle. Käytännössä kasvattaja sijoittaa koiria käyttääkseen niitä myöhemmin jalostukseen. Sijoitussopimus on usean vuoden mittainen, jotta koira ehtii kehittyä jalostusikään. Nartun sijoitan yhtä pentuetta vastaan ja uroksen kolmea pentuetta vastaan. Sijoitussopimus tehdään aina Suomen Kennelliiton virallisella sopimuslomakkeella. 

Ostaja vastaa koiran arjen kuluista. Kasvattaja taas vastaa koiran jalostuksellisista kuluista, kuten virallisista terveystarkastuksista, astutukseen liittyvistä kustannuksista (esim. matkat), nartun tiineyteen, pentueen syntymiseen ja pentueen hoitamiseen liittyvistä kuluista, sekä erikseen sovitusti näyttelyiden ilmoittautumismaksuista. Itse kustannan lisäksi myös sijoituskoiran luonnetestin. 

Pennut syntyvät yleensä kasvattajan luona, mutta ostajan kanssa voidaan sopia pentujen syntymisestä ostajan luona näin halutessaan. Tällöin kasvattaja tukee ostajaa kaikessa tiineyteen, synnytykseen ja pentujen hoitoon liittyvässä. 

En vaadi ostajaa käyttämään sijoituskoiraa näyttelyissä, mutta mikäli haluan koiran johonkin näyttelyyn ilmoittaa, voin sovitusti käyttää ja esittää koiran näyttelyissä itse. 

Sijoitussopimus herättää paljon tunteita ja valitettavasti sijoituksesta liikkuu paljon negatiivista asiaa. Sijoitussopimus vaatiikiin hyvää yhteistyökykyä sekä avoimuutta kasvattajan ja ostajan välille. Kuitenkin parhaassa tapauksessa sijoitussopimuksen kautta voi löytää uusia elinikäisiä ystäviä!


Ota rohkeasti yhteyttä! 

email: lovinoidan@gmail.com


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita