FI JMVA Kaito Team Dairin

Tyrni


Syntynyt: 19.4.2021

Sukupuoli: Narttu

Väri: Punainen

Rekisterinumero: FI12100/22

Isä: Vakarimasen

Emä: Gouki Go Kasumisou

Kasvattaja: Yuliya Belova, Minsk (Kennel Kaito Team) 

Omistaja: Leena Rautiainen & Sara Vuori

Haltija: Ninna Martikainen, Iisalmi 


Terveys ja muut testit

  • Amelogenesis Imberfekta (AI): N/N (terve/ei-kantaja)
  • Silmät terveet
  • Polvet 0-0

  • Tyrni on suorittanut karhutestin 

Näyttelyt

  • JMVA
  • SERT x 2
  • JUN ROP x 5
  • ROP x 2

Tyrni saapui Suomeen elokuussa 2021 yhteistyössä Sara Vuoren (kennel Amadare No) kanssa.

Sara oli pidempään etsinyt ulkomailta punaista narttua ja oli viimein bongannut Kaito Teamin kennelistä mielenkiintoisen yhdistelmän ja päätti laitella Yuliyalle kyselyä pennuista, suvun terveydestä, sekä kasvatusperiaatteista. Yuliyan kanssa Sara pääsi nopeasti samalle aaltopituudelle ja kasvatusperiaatteet kohtasivat täysin. Sara kysyi lopulta minulta, että lähtisinkö mukaan tuontiin ja innostuin ajatuksesta. Pohdimme pitkään mikä pennuista olisi meille sopiva ja kyselimme Yuliyalta lisätietoja tarpeen mukaan. Viimein teimme päätöksen ja näin varmistui, että Tyrni matkustaisi Suomeen!

Odotamme innolla mitä Tyrnistä isona kasvaa! 

Tyrni asuu sijoituskodissaan Iisalmessa ihanan Ninnan hoivissa. Kiitos paljon Ninna yhteistyöstä!

Tyrni Ninnan kertomana: 

Tyrni, tutummin Tynni, Tynski tai Tyyne Kettunen, on rauhallinen, ruualla motivoitava tarkkailija, jonka huomaamatta ei kukaan tule ovesta sisään. Kotona Tyrnin suosikkipuuhiin kuuluu päikkärit ja luiden kaluaminen, tyttö puolustaa uutta luuta tovin muilta lemmikeiltä, ja monesti on liian utelias kissakämppis saanut lähdöt. Ihminen saa kyllä ottaa ja kaivella tavaraa vaikka suusta. Leluista ei kovinkaan innostu, mitä nyt välillä pihalla on hauska jahdata palloa ja lenkillä on kiva kantaa mukana jotakin riepoteltavaa. Raatolelut on parhaita tähän. Jos ei sellaista ole mukana, tulee emännän uhrata toinen lapanen tälle pohkeiden/kannikan nipistelijälle.

Tutut saa pyörivän kippuran kera pusuja, mutta vieraat joko huudetaan pystyyn tai näitä ei huomioida. Lenkillä varsinkin ensin pöhistään vastaantulijoille ja jos ei jostain syystä naama miellytä ja pysähdytään vielä juttelemaan, alkaa armoton huuto. Tyttö on kuitenkin pelkkää puhetta ja painautuu emännän jalkoja vasten hakemaan rohkeutta.

Tähän asti toimeen on tultu niin pienten kuin isojenkin urosten ja narttujen kanssa. Rähinään ei lähde mukaan, vaan välttää konflikteja ja luikkii mieluummin kauemmas tuijottelemaan.

Riistaviettiä ei pahemmin ole, mitä nyt lintujen ajaminen ylös pellolla on super kivaa, perään ei kuitenkaan lähde. Tyrni pysyykin nätisti irti eikä pahemmin päästä ihmistään pois näköpiiristä.

Yksin olo on meillä vaatinut eniten työtä, kun mukaan pitäisi päästä kaikkialle. Mutta tuen ja toistojen kanssa on saatu napanuoraa venymään ja nykyään tämä entinen itkupilli viihtyy kotona ilman stressaamista.

Vatsaltaan Tyrni on herkkä vahvoille proteiineille (mm.nauta, sika) ja liian rasvaiselle lihalle ja tästä seuraa ripuli. Suosikkiherkkuja on raa'at kalkkunankaulat, kuivatut possun- ja jäniksenkorvat, kuivattu ankka sekä prima dogin ankka-silli pötkyt.


Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita