Ajankohtaista


4.1.2023 Paljon on ennättänyt tapahtua sitten edellisen päivityksen. Syksyn ja loppuvuoden mittaan on meidän tiimin koirilla ollut useampia näyttelykäyntejä mutta näistä ei tällä erää suurempaa mainittavaa. Elokuussa Tyrni ja Seela esiintyivät akitojen erikoisnäyttelyssä kivoin tuloksin. Seela jatkoi kiertuetta vielä Ähtärissä josta tuloksena EH. Ähtärin jälkeen Seela jäi tauolle seuraavan näyttelyn koittaessa maaliskuussa jolloin neiti starttaa nuorten luokan. 

Tyrnillä näyttelykäyntejä on ollut pitkin syksyä ja vuosi huipentui Voittaja-näyttelyihin Helsingissä. Lokakuussa Tyrni kävi  myös tapaamassa karhua petotestien merkeissä. 

Tyrni ja Seela ovat käyneet myös molemmat virallisessa silmä- ja polvitarkastuksessa jonka osalta molemmat todettiin terveiksi.

Marraskuussa koitti pitkään odotettu tapahtuma kun saimme kotiin vahvistusta pienen akitapojan muodossa. Morin oman sivun löydät täältä. Mori on todella rohkea ja avoin sekä omaa lupaavan rakenteen. Pääsemme heti alkuvuodesta aloittelemaan näyttelyuraa Lempäälän pentunäyttelyn muodossa. 

Kenneliimme on myös tälle vuodelle suunnitteilla ensimmäinen akitapentue, josta kerron tarkemmin mm. uroksen sekä terveystarkastusten varmistuttua.


14.8.2022 Tyrnin näyttelykiertue Sawo Showssa meni vallan mainiosti saaden joka päivänä ERIn ja ollen kertaalleen rotunsa paras juniori ja vastakkaisen sukupuolen paras juniori. Tänään Tyrnin kehistelyt jatkuivat Puolangan ryhmänäyttelyssä hienoin tuloksin Tyrnin ollessa rotunsa paras juniori ja samalla myös rotunsa paras!

Huonompia uutisia on tarjolla myös tällä kertaa Voima-vanhuksemme nukuttua pois. Voima sai voimakkaan kohtauksen jonka seurauksena teimme raskaan päätöksen, ettemme ala taistelemaan enempää vaan päästämme papan kivuistaan. Eläinlääkäri epäili kohtauksen syyksi jossain korvakäytävissä sijainnutta kasvainta. Lepää rauhassa Voima <3


1.8.2022 Toukokuun lopussa kävi sijoitustyttömme Seela (Yama No Megumi Go) ensimmäistä kertaa kehässä pentuluokassa ollen rotunsa paras pentu kunniapalkinnon kera. Seela jatkoi myös kennelimme näyttelyputkea Pihtiputaan ryhmänäyttelyssä 31.7. ollen  rotunsa paras juniori sekä samalla myös rotunsa paras. Tyttönen onki näin ollen myös ensimmäiset sertinsä! Kiitos Linda Seelan lainasta!

Samaisessa Pihtiputaan näyttelyssä käväisi myös ensimmäistä kertaa junnukehässä Poppamies (Lapponian Sky Duracell Dalton) saaden H:n mm. keskeneräisyyden ja kippuraan hakeutuvan häntänsä vuoksi. Poppis käyttäytyi kuitenkin kehässä kuin vanha kehäkettu, vaikka näyttelyitä varten ei ole treenattu käytännössä ollenkaan!

Meidän poppoo jatkaa elokuussa näyttelyiden kiertämistä mm. Kuopion Sawo Showssa sekä akita ry:n erikoisnäyttelyssä Hollolassa. 


16.5.2022 Vappuna muutti omaan kotiinsa ihana tyttönen Maijuntuvan Tummun Tohti eli tutummin Hetta (lapinporokoira). Hetta on yhteisomistuksessa Maijuntuvan kennelin ja Katin kanssa, jonka luona Hetta asuu. Odotamme innolla mitä pikkuprinsessasta isona kasvaa! Hettan oma sivu löytyy täältä.


Sijoitustyttömme Tyrni (Kaito Team Dairin) on ehtinyt kiertää useammat näyttelyt viime päivityksen jälkeen. Ensimmäisen näyttelykäynnin menestyksen jälkeen Tyrni sai EH:n, mutta tämän jälkeen Kajaanissa Tyrnin kanssa paistateltiin jälkeen parrasvaloissa neidin ollessa sekä junnujen että rotunsa paras!  

Seuraavalla kerralla Lahden vappunäyttelyssä Tyrni oli hieman vallattomalla tuulella heittäen kehässä lähinnä pupuloikkaa, eikä oikein meinannut antaa tuomarin koskea ja näin ollen tuloksena EH. Viime viikonloppuna kuitenkin pääsi käymään niin iloisesti, että Tyrni sai kolmannen junnusertinsä ja näin ollen saatiin neidistä rotunsa ensimmäinen Juniorimuotovalio Suomeen! Niin ylpeä pikkuisesta ❤️ 

Haminan KR:ssä samana viikonloppuna Tyrni sai sileän ERIn koska käsittely vaatii vielä harjoittelua. Nyt Tyrnillä onkin pieni hengähdystauko ja jatkamme kehien kiertämistä myöhemmin kesällä. 


Hieman huonompina uutisina Voima-vanhus sai voimakkaan kipukohtauksen toukokuun puolivälissä ja röntgenissä löytyi spondyloosi (luupiikki) selkärangasta kahden nikaman välistä. Saatiin käyttöön hermokipulääke ja toivotaan että se auttaa kipuun. Pappa sai kuitenkin hieman jatkoaikaa ❤️


20.3.2022 Sijoitustyttömme Tyrni (Kaito Team Dairin) aloitti eilen näyttelyuransa SSKY:n erikoisnäyttelyssä Lahdessa ja puhdisti palkintopöydän hienosti tuloksella JUN ERI1 SA PN4 JUN-ROP JUN-SERT! BIS-kehässä Tyrni ei enää sijoittunut. Aivan loistava alku kehäuralle, hienoa Tyrni! Tyrnin kanssa näyttelykiertue jatkuu kevään mittaan vielä useammassa eri näyttelyssä. 

Uusin lapinporokoiravahvistuksemme löysi kodin ja tulee olemaan yhteisomistuksessa Maijuntuvan kennelin kanssa. Kunhan hieman kasvaa, saa prinsessa omat sivunsa.  


11.3.2022 KOTI LÖYTYNYT!

SIJOITUSKOTIA ETSII 9.3. syntynyt lapinporokoiranarttu. Sijoitetaan mieluiten Keski-Suomen alueelle, mutta hyvän kodin löytyessä voidaan sijoittaa myös muualle Suomeen.

 Kerron lisätietoa mielelläni! Ole yhteydessä mikäli kiinnostuit ☺️

Tammikuussa Suomeen saapui Italiasta hurmaava brindletyttö yhteistyössä kennel Arasakuran kanssa. Seela (virallisesti Yama No Megumi Go) muutti sijoituskotiinsa Keuruulle. Seelan oma sivu löytyy täältä


7.12.2021 Parisen viikkoa takaperin muutti sijoituskotiinsa pieni porokoiran alku Poppamies Dalton (Lapponian Sky Duracell Dalton). Poppis pääsee vartuttuaan harjoittelemaan lammaspaimenen tehtäviä. Poppiksen omat sivut löytyvät täältä.

3.11.2021 KOTI LÖYTYNYT.

BRINDLE AKITANARTTU ETSII YHTEISTYÖKYKYISTÄ SIJOITUSKOTIA. Laitahan viestiä mikäli kiinnostuit, niin jutellaan lisää!


29.8.2021 Valko-Venäjän vahvistuksemme saapui Suomeen 28.8. ja pitkän matkan jälkeen tyttö pääsi asettumaan uuteen kotiinsa Ninnan luokse Iisalmeen. Neito sai kutsumanimen Tyrni ja löytyy nyt omalta sivultaan.

Meikon kanssa käytiin treenaamassa match showssa viikko sitten sijoituksen ollessa isojen aikuisten 3. Meikolla oli hieman huono päivä, ja jarrut olivat varsin herkässä. Tähän innottomuuteen saattoi myös sade vaikuttaa, sillä eihän se nyt ole prinsessan arvoista sateisella kentällä pyöriä ;) Treenailuja jatketaan ja syksyn aikana on ainakin yhdet match showt vielä tulossa. 

Voima kävi vuosittaisessa senioritarkastuksessa, eikä tutkimuksissa tai veriarvoissa havaittu mitään poikkeavaa, joten pappa senkun jatkaa porskuttelua terveenä <3

Etälaumaan saattaa olla tulossa syksyn mittaan myös lisää vahvistusta, tällä kertaa lapinporokoirien osalta. Tähän saadaan vahvistus mikäli suunniteltu pentue toteutuu.


29.7.2021 Aika rientää ja kohta pääsemme ihastelemaan Valko-Venäjän tuontiamme livenä. Julkistan pennun oman sivun, kunhan virallinen nimi on saatu pennulle päätettyä. Sitä ennen olkaamme jännityksessä :) Prinsessa sai aivan mahtavan kodin Iisalmesta Ninnan luota. Odotamme innolla mitä pennusta kehittyy ja että pääsemme näyttelykehiä kiertämään. Potentiaalia pennussa on paljon!

Meiko kävi luonnetestissä Korpilahdella 24.7. Testi oli hyvin Meikon näköinen, eikä yllätyksiä juuri tullut. Viimeisen osion, eli laukausten kohdalla, Meikolle iski kyllästyminen ja löi niin sanotusti jarrut pohjaan. Tuomarit joutuivat hieman pähkäilemään, että miten pisteyttävät tuon vaiheen, mutta osasivat ottaa koiran luonnollisen jääräpäisyyden huomioon ja pisteytyksessä päädyttiin kompromissiin "Laukauskokematon". Itse laukauksia Meiko ei pelännyt, mutta sattuipa itsepäisyys ja kyllästyminen tuossa kohdassa yllättämään. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus jälleen! 

Keväällä kävimme Saran ja ihanien Reinan ja Sasorin kanssa kokeilemassa MeJää ja Meiko olikin varsin pätevä jäljestäjä. Kertaalleen kävimme tuon jälkeen itsenäisesti tekemässä verijäljen omille maille, mutta helteiden vuoksi harrastus on toistaiseksi jäänyt tuohon kertaan. Tästä kuitenkin jatketaan kunhan kelit viilentyvät ja jäljen teon saa ujutettua aikatauluihin.

Muutoin ei erityistä tiedotettavaa ole, vaan ollaan keskitytty normaaliin kotoiluun. Ensi kerralla toivon mukaan pääsen kertoilemaan paremmin Valko-Venäjän prinsessamme kuulumisia!


16.5.2021 YHTEISTYÖKYKYISTÄ SIJOITUSKOTIA ETSITÄÄN elokuussa Suomeen muuttavalle punaiselle akitanartulle, mieluiten Jyväskylän/Keski-Suomen alueelta. Huhtikuussa syntynyt pentu tuodaan Valko-Venäjältä yhteistyössä kennel Amadare No kanssa. Tulevan kodin toivotaan olevan kiinnostunut näyttelyistä, mutta mikäli sijoittaminen Jyväskylän läheisyyteen onnistuu, voimme käyttää prinsessaa itsekin kehissä. Tällöin kodin on kuitenkin hyvä sitoutua kouluttamaan koiralle vaadittavat taidot, jotta se pystyy vaivattomasti matkustamaan vieraan kanssa. 

Lisätietoa sähköpostitse (lovinoidan@gmail.com tai amadareakitas@gmail.com) tai yhteydenottolomakkeella. 

KOTI LÖYTYNYT!

Kuva: Yuliya Belova
Kuva: Yuliya Belova

19.12.2020 Meiko kävi 17.11. luustokuvissa ja tällä kertaa tulokset olivatkin heikommat. Virallisten lausuntojen mukaan lonkat C/D ja joissa 1. ja 2. asteen nivelrikkoa. Lisäksi selkä LTV1. Kyynärät 0/0.

Näin ollen Meikon pentusuunnitelmat saa valitettavasti unohtaa :( Meikon sijoitussopimus päätettiin purkaa samantien ja neiti siirtyi nimiini. 

Keskityn nyt hoitamaan ja ennaltaehkäisemään nivelrikkoa kaikin tavoin ja toivon, että Meiko saa viettää monia kivuttomia vuosia. <3 


14.11.2020 Onpa taas aikaa vierähtänyt viimeisistä uutisista! Meiko on käynyt pariin kertaan näyttelyissä "harjoittelemassa", saaden toisista tuloksen PEK1 ja toisesta HYL (ei antanut tuomarin tutkia itseään). Harjoittelut jatkuvat tulevaisuudessa! Korona-aika on vaikuttanut näyttelytreeneihin ja viime treeneistä alkaa olla todella pitkä aika, myös näyttelyitä on paljon peruttu. seuraava näyttely johon Meiko on ilmoitettu, on tulossa huhtikuussa (alkuperäinen näyttely siirtyi vuodella eteenpäin koronan takia). Tosin, aika näyttää onko Meikolla pennut pentulaatikossa tuhisemassa juuri noihin aikoihin, joten osallistuminen on todella epävarmaa. 

Meiko kävi pentusuunnitelmiin liittyen silmä- ja polvitarkastuksessa 12.11. mukavin tuloksin: Silmät terveet, polvet 0-0! Ensi kuussa käymme tutkituttamassa lonkat, kyynärät sekä selän. Nämä tulokset sitten kertovat paljon siitä miten pentusuunnitelmien käy. Meikon ensimmäisen pentueen on tarkoitus syntyä Arasakuran kennelissä.

Voima kastroitiin joulukuussa 2019, joten näin yhteiselo narttukoiran kanssa sujuu ongelmitta. Voimalla on kuitenkin jo pari pentuetta, eikä näyttelyissä ole enää tarkoitus käydä, joten ratkaisu sujuvoittaa arkea. Voima viettää pappakoiran eläkepäiviä, mutta jaksaa edelleen lenkkeillä hyvin mukana, tosin ollaan otettu liikunnan suhteen jo hieman rauhallisemmin. 

Etälaumaan on mahdollisesti ensi vuoden puolella liittymässä sijoitukseen lapinporokoiranarttu, mikäli vain hyvin käy ja pentueen sukupuolijakauma on otollinen. Tästä laitan lisätietoa kunhan tulee ajankohtaiseksi.

Yritän jatkossa kertoa lauman uutisia hieman aktiivisemmin! :) 


3.11.2019 Kävimme Meikon kanssa sunnuntaina harjoittelemassa Match showssa esiintymistä ilman mitään ennakko-odotuksia. Meiko sai sinisen nauhan ja sinisten kehässä Meiko oli yllättäen ykkönen ja pääsimme näin ollen Best In Show - kehään! Lopputulos oli BIS7. Tämä harjoittelukäynti meni siis aivan yli odotusten! Tulevia näyttelykäyntejä odotellessa 😊

19.10.2019 Muutama viikko sitten luoksemme muutti "vääränrotuinen" akitanarttu Meiko. Meiko tuli meille sijoitukseen Arasakura- ja Amadare no-kennelien kautta. Meikon oma sivu löytyy polusta Koiramme - Omat. Tänne tullaan päivittämään myös Meikon tulevat terveys- ja näyttelytulokset, jahka niitä alkaa kertymään.

Tällä hetkellä meillä ei tosiaan ole kuin yksi iäkäs lapinporokoirauros, joten kasvatustyö odottelee vielä itseään. Toivotaan, että saamme jossain vaiheessa remmiimme mukavia porokoiratyttösiä joilla pääsemme kasvatustyötä aloittelemaan :)


18.9.2017 Voimalle on syntynyt Turkuun 4 urospentua. Kaikki pennut etsivät vielä omia kotejaan. Tiedusteluja pennuista voi laittaa vaikka minulle :)


11.7.2017 Nyt on eletty hiljaiseloa jonkin aikaa, mutta voin ilokseni kertoa että Voima on onnistuneesti treffannut Kerttu-morsianta (virallisesti Arapiekkan Maniton Huokaus) Turussa :) Jäämme innolla odottamaan tuottaako heilastelut tulosta! Yhdistelmä koiranetissä: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI18370/09&ReknoE=ER25737/13


15.4.2017 Valitettavasti astutus ei onnistunut eikä Lovinoidan ensimmäistä pentuetta vielä näin ollen saatu maailmalle. Nyt suunnitelmat siirtyvät ensi vuoteen, tästä lisätietoa lähempänä.


24.3.2017 Testitulokset tulleet ja prcd-PRAn suhteen Sointu on genotyyppiä B, eli kantaja. DM:n suhteen Sointu on terve :)


15.3.2017 Sijoituskoiramme Sointu kävi 10.3. virallisessa silmätarkastuksessa ja samalla otettiin geenitestit. Silmät olivat edelleen täysin terveet. Geenitestien tuloksia odotellaan joten niistä lisää tuonnempana. Kiitos Miia ja Pia Soinnun touhuamisesta tarkastukseen!


17.2.2017 Voima täytti helmikuun alussa 8 vuotta ja on tullut jo veteraanin ikään. Onnittelut myös velipojalle Tirrille sekä Ransulle pilvien päälle <3


13.1.2017 Hakusassa yhteistyökykyinen sijoituskoti narttupennulle. Plussaa kiinnostus koiranäyttelyihin. Ole yhteydessä jos kiinnostuit!


5.1.2017 Soinnun sulhaseksi tuleviin juoksuihin on valikoitunut Kuunkajon Korvenkontio "Otso". Lisätietoa Pentusuunnitelmissa.


2.11.2016 Sointu kävi tänään ultrassa eikä pentuja valitettavasti näkynyt. Jäämme siis odottelemaan uusia juoksuja ja uusintayritystä. Pahoittelut pennun varanneille :(


1.10.2016 Voima kävi Soinnun luona heilastelemassa 25.-28.9. Onnistunutta astutusta ei päästy täydellä varmuudella todistamaan mutta nyt seuraamme miten tilanne kehittyy :)


21.9.2016 Syntymäpäiviensä kunniaksi Sointu aloitti myös juoksut joten pian päästään kokeilemaan josko saataisiin maailmaan Lovinoidan ensimmäinen pentue :)


16.9.2016 Hyvää kaksivuotissyntymäpäivää Sointu ja sisarukset! 


29.8. Sointu kävi lauantaina ensimmäisissä virallisissa näyttelyissään. Sointu esiintyi todella kivasti mutta tuomari oli tiukkaakin tiukempi ja tuloksena siis NUO T. Arvostelu löytyy Soinnun omalta sivulta.


10.8. Soinnun juoksuja odotetaan alkavaksi lähiaikoina :)

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita